Skip to main content

'ET: Quake Wars is Battlefield 2-killer'

Door René Wichers - vrijdag 14 april 2006 17:49 - Bron: IGN

Tijdens de E3-gamebeurs, die volgende maand in Los Angeles wordt gehouden, zal het langverwachte Enemy Territories: Quake Wars worden gepresenteerd. Volgens insiders maakt dit spel een goede kans om Battlefield 2 naar de multiplayer-shoot-'em-up-kroon te steken.
Enemy Territory: Quake Wars: Vehicle drop
Het spel zou inmiddels zo goed als af zijn, en de verwachting is dat producent Activision tijdens de beurs een 24mans lanparty zal organiseren. De screenshots van de game die momenteel her en der opduiken zouden inmiddels 'echte' gamebeelden tonen, en zien er opmerkelijk gedetailleerd uit. De Doom 3-engine, waarop het spel gebaseerd is, maakt in combinatie met de zogenaamde MegaTexture-technologie mogelijk dat een speler ruim twee vierkante kilometer ononderbroken terrein kan overzien, maar ook aan kleine details is zichtbaar veel aandacht besteed. De detaillering maakt bovendien veel on-screeninformatie overbodig: gamers zouden slechts een minimum aan menu's en dergelijke 'beeldvervuiling' krijgen, en zo optimaal van het spel moeten kunnen genieten.

 Verhaaltechnisch is het spel een voorloper van Quake 2. Spelers moeten de aarde in het jaar 2060 verdedigen tegen een invasie van de kwaadaardige Strogg, maar wie het even met onze planeet gehad heeft, kan ook als alien aan het spel deelnemen. De multiplayerfunctionaliteit is door de makers van de RTCW: Enemy Territory-shooter ontworpen voor 24 tot 32 spelers; het tactische karakter van de gameplay zou dan het beste tot zijn recht komen. Met de zogeheten 'Area of Relevance'-techniek wordt de netwerkbelasting zo klein mogelijk gehouden, zonder dat een gamer een verafgelegen detail over het hoofd hoeft te zien. Ook diverse tekortkomingen van concurrerende games zijn aangepakt: zo kan een speler die in een verlaten stuk terrein is beland, om een 'vehicle drop' vragen, zodat hij niet een kwartier naar de dichtstbijzijnde gevechtshaard hoeft te lopen.

Enemy Territory: Quake Wars-screenshot 1
Enemy Territory: Quake Wars-screenshot 2