Skip to main content

BF2 maps in limited edition Battlefield 3

Er lekt een hele boel de laatste tijd, vooral als we het over Battlefield 3 hebben. Wisten we vorige week alleen dat de game bestond, nu weten we meer. 64 spelers in een game, Straaljagers, tanks en helicopters. Het 'Back to Karkand' pakket met maps uit BF2. Zei je nu maps uit BF2 en Karkand?

Jazeker - maar liefst vier Battlefield 2 speelkaarten zijn beschikbaar in Battlefield 3. Een te vroeg uitgegeven advertentie heeft dit verklapt. Er is alleen een keerzijde aan dit pakket: je moet de limited edition voorafbestellen om deze maps te spelen. Het blijft niet bij vier extra maps; ze beloven dat er ook Battlefield 2 wapens en voertuigen, unieke beloningen en achievements in zitten.

Uiteraard zijn de maps helemaal shiny gemaakt in de nieuwe Frostbite 2 engine, en dit keer kan alles kapot (dus schuilen achter een tank-proof lantaarnpaal is er niet meer bij). Uitgaande van de naam van het pakket, kunnen we in ieder geval een vernieuwde 'Strike at Karkand' verwachten. Aangezien sinds Battlefield 1942 de map Wake Island mateloos populair is en in latere versies ook zijn comeback maakte, is de kans groot dat deze er ook bij zit.

Voor kopers van de normale versie worden de BF2-maps later beschikbaar gemaakt als DLC. Battlefield 3 moet in de herfst van 2011 uitkomen. In de advertentie is overigens niet met zekerheid te zeggen dat het Back to Karkand -pakket ook voor consoles beschikbaar is.