Skip to main content

Team Fortress 2

Team Fortress is weer helemaal terug. Dit keer extra heftig met extra extra geweld en toch grappiger dan ooit.

De look is wat meer cartoon maar de effecten en de feeling zijn heel goed. Een perfecte mix van lol en spanning voor 2 teams.


Als pyro ren je door het veld met je propaan aansteker inclusief waakvlam terwijl je wat onhoorbaars probeert te schreeuwen door je gasmasker. 'Alstublieft meneer de tegenstander, blijf gerust wat nasmeulen terwijl ik een nieuw slachtoffer zonder brandverzekering opzoek'

De engineer pakt het wat suptieler aan door 'around the corner' een sentrygun te bouwen; je weet wel; zo'n vol automatische 'pomp het vijandelijke lijf vol met lood' machine. Even rammelen met je steeksleutel en je kan thuis het avondeten gaan maken terwijl de punten binnenrollen.

De spy is ook meesterlijk. Terwijl de laatst genoemde engineer denk even de aardappelen op het vuur te zetten, saboteer je ongezien de sentrygun van zijne fijngevoelige tegenstander. Niemand heeft wat gezien want je bent uitstekend vermomd... Of toch niet? Zag ik nu twee dezelfde soldiers rondlopen???? Wie is de echte en wie niet? Wil de neppert even opstaan? Dan pomp ik er even 20 kilo metaal in Tongue out

TF2 The heavy guy
De Heavy guy (altijd wat zware metalen in de aanbieding)


Het spel is online multiplayer gebaseerd op HL2 maar wel afzonderlijk (dus zonder halflife 2) te koop.
Er zijn verschillende games beschikbaar waaronder capture the flag en point capture, met en zonder respawn mogelijkheden; het is altijd weer anders.


Enigneer with sentrygun

Een sentrygun (leuker kunnen we het niet maken, wel pijnlijker )

Het sterke punt van het spel is overigens dat er een krachtige mapeditor beschikbaar is waarmee vrij snel mooie custom made maps gemaakt kunnen worden. Die kom je dan ook regelmatig tegen met het online spelen... Niets van te voren downloaden, ze lopen vanzelf bij het map wisselen binnen (a la SOF 1 in de goede oude tijd).

Al met al... Ik heb er al aardig wat leuke uren opzitten samen met nog een zooitje SjoQers.... Wie volgt?

download TF2 bij steam